След броени дни в рамките на фестивала ФАРА 2019, Фарис и Роузи Якоб ще

...
След броени дни в рамките на фестивала ФАРА 2019, Фарис и Роузи Якоб ще
Коментари Харесай

Роузи и Фарис Якоб: "Лесно уловимото внимание е вече напълно колонизираноНомадският пътеводител към креативността в един комплексен свят

След броени дни в рамките на фестивала ФАРА 2019, Фарис и Роузи Якоб ще изнесат лекция на тема   " Номадският справочник към творчеството в един сложен свят ". Преди 5 години те сътвориха „ странстващата “ изобретателна консултантска компания Genius Steals, разтърсвайки разбирането какво в действителност е организация. От тогава насам, те работят с компании в разнообразни сфери и на разнообразни места по света, предоставяйки неповторим инсайт към мтенденциите, които въздействат на потребителите и марките. Ще чуете от тях провокации по отношение на творчеството в света на връзките. Тяхната енергична презентация сигурно ще ви въодушеви, само че също ще ви даде хрумвания, които да отнесете със себе си и да осъществите незабавно.

СЕГА: Как решихте да приемете поканата за присъединяване във FARA 2019?
Миналата година в Белград, Сърбия срещнахме Георги Гавазов. Много обичаме, когато по време на пътуванията си се натъкваме на хора със подобен мироглед и гладко връзката да се разлее във вечеря. Имахме един прелестен диалог с него, който не ни се искаше да свършва и по този начин се стигна до покана да посетим България и в следствие – фестивала. (Благодарим, Георги!!)  

 

СЕГА: Ще презентирате лекция на тематика „ Номадският справочник към творчеството в един сложен свят “. Какво в действителност е изобретателният бродяга?
Наричаме се бизнесмени по случайност, тъй като не сме го възнамерявали. След като Фарис продаде команията си, взехме решение да пътешестваме за 6 месеца и да открием град, в който да се влюбим и установим. Но откакто се озовахме на пътя, започнахме да получаваме консултантски запитвания от разнообразни компании  - тях не ги интересуваше, дали им отговаряме от плажа в Бали, или че организираме Skype диалог от Сидни. И до през днешния ден живеем като номади, живот изпълнен с непрекъснато пътешествие и опознаване на света, като продължаваме да предоставяме стратегически и консултантски услуги на клиенти по целия свят.

 

СЕГА: Kреативният бродяга е екзотично изключение или е по-скоро предсказване за бъдещето на този бранш?
Номадският живот е сложен - ние сме изключение от естественото, местим се непрекъснато и това води със себе си доста провокации. Но множеството компании стартират да се усещат все по-комфортно с концепцията за гъвкава работна среда. Затова е и разумно да заключим, че този вид работно отношение ще се популяризира като процедура в бъдещето, само че малко ще са хората, които ще поемат тъкмо по нашия път.

 

СЕГА: Как намирате верният метод за комуникиране на бранд в среда, която е толкоз пренаситена със наличие?
Започваме от тактиката като изключваме, че наличието е само решение за потребностите на марката. Ако наличието и рекламата се окажат неразделна част от тях, съобразяването със заобикалящата среда е от изключителна значимост. В Съединени американски щати, медийната консумация е достигнала положение на застой от 12 часа дневно – с неспособност за нарастване – назоваваме това „ Връхна точка на вниманието “. Лесно уловимото внимание е към този момент изцяло колонизирано, което кара всяка нова концепция да взима вниманието от някъде другаде, създавайки игра с нулева стойност. Ключът към тази среда се крие в изобретателните хрумвания, за които си заслужава да се приказва, интегриращи дейности, услуги и ПР, дружно с рекламата.

 

СЕГА: Нуждите на марката ли тласкат софтуерните нововъведения, или софтуерните нововъведения карат марките да се развиват?
Брандовете ще употребяват каквито технологии има налични, с цел да реализиран задачите си. Всъщност, потребителите са тези, които притискат марките да се развиват, тъй като технологиите въздействат на техните упования за улеснение и потребителски услуги.

 

СЕГА: Кое е по-голямо предизвикателство – да се помогне на стартъп да опише своята история или да се сътвори нова история за действителен бранд?
И двете носят разнообразни провокации със себе си. Когато работиш със стартъп, вълнението е доста по-осезаемо, само че наедно с това има огромни дози неизясненост, изключително когато се работи с бизнесмени без опит.

С откритите марки от време на време предизвикването идва от самите чиновници, които са работили доста дълго с дадения бранд и считат, че той е също толкоз значим и за елементарния консуматор. Само, тъй като ти разработваш една дъвка и мислиш за нея 40+ часа в седмицата, не значи че и твоят консуматор е също толкоз предан на този артикул.

 

СЕГА: Подскажете ни – с какво ще ни изненадате по време на лекцията?
Почти сигурно ще ви забавляваме с смешки и може би ще видите няколко ексцентрични фотоси от нашите пътувания... плюс това, ще презентираме дружно, което е огромна необичайност за конференциите на всички места по света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР